
معمولا یکی از جذابیتهای دنیای کتاب خواندن، برای علاقهمندان کتاب، دنیایی است که با خواندن خط به خط کتاب، در ذهن خواننده نقش میبندد. قدرت تصور و تخیلی که منجر به شکل گرفتن دنیایی مجازی میشود و خواننده را ترغیب میکند که به شکلی وسواسگونه، به خلق این عالم مجازی بپردازد. اما چه کتابهایی تبدیل به فیلم میشوند؟
اجازه دهید سوالی از خود بپرسیم:
آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چرا بهترین فیلمها، به خصوص درخشانترین آنها در تاریخ هالیوود، از روی کتابها و رمانهای معروف ساخته شدهاند؟ چه موضوعی باعث میشود که هنرمندان فعال در عرصه تصویر، اینچنین جذب پرداختن و به تصویر کشیدن دنیای لایتناهی کتابها شوند؟ چه چیز یک کتاب را تبدیل به فیلم میکند؟
چرا تکراری بودن موضوع فیلمهایی که از روی کتابها ساخته شدهاند، نه تنها خستهکننده نیست بلکه برای مخاطب جذاب است ؟

همانطور که برای همه روشن است، وقتی کتابی به چاپ میرسد و میان خوانندگان مقبولیت خاصی پیدا میکند، به هنرمندان دیگر، این نوید را میدهد که محتوای این کتاب، به قدری جذاب بوده که فاکتورهای اصلی برای جذب مخاطب را به درستی رعایت کرده و از سر گذرانده، و هماکنون به مراحل والاتر خود رسیده است.
این موضوع، توجه هالیوودیهایی که همیشه به دنبال محتوای خاص با تعداد مخاطب بالا بودند را به خود جلب کرد؛ پس آنها به نحوی شروع به ایده برداری از کتابهای پرفروش از نویسندگان معروف سراسر جهان کردند.
دنیای نوشتهها هیچگاه از دنیای تصویر و خیال، جدا نبوده و نیست. هرچه کتابی، در زمینه ساخت فضای خاص ذهنی برای خواننده، موفقتر باشد، نتیجه شگفت انگیزتری خواهد داشت. این کتابها تبدیل به فیلم میشوند!
حال، خودتان را به جای هنرمندان عرصه فیلم بگذارید:
آیا خواسته شما از ساخت فیلم، چیزی غیر از این است که در ذهن و حتی در قلب مخاطب خود ریشه بدوانید؟
به راستی، هدف نهایی یک هنرمند چیست؟

“تاثیرگذاری در فرهنگ غالب مردم”
بله، درست است، هدف والای یک هنرمند، تنها، دیده شدن نیست؛ بلکه در ورای معروفیت و مقبولیت، روح او خواستار این است که عقاید و نوع جهانبینی خود را به گونهای بازگو کند که قدرت انقلاب، ایجاد تغییر و پذیرش در فرهنگ عامه را داشته باشد.
در سطور اول مقاله به یک دنیای ذهنی و مجازی پرداختیم؛ وقتی کتابی را میگشاییم و شروع به ارتباط برقرار کردن با نویسنده میکنیم، به تعداد افرادی که درگیر خواندن آن کتاب مشترک میشوند، دنیای ذهنی خلق میشود؛ حال، تصور کنید که شما چنان قدرتی داشته باشید که بتوانید تمامی این اذهان را در مشت خود گرفته و فرمان دهید :«دست نگه دار! هر انچه من میخواهم بخواه! هر انچه من میگویم ببین! دنیایی که من میخواهم بساز!»
این نقطه، دقیقا همان نقطه عطفی است که به تمامی سوالات ما پاسخ میدهد! اینجا جایی است که میفهمیم یک کتاب میتواند به فیلم تبدیل شود.
سازندگان فیلم پس از آگاهی از ریشه دواندن کتابهای معروف در باورهای مردم، به بهترین نحو از قدرت کتابها به نفع خود استفاده میکنند. بدون تردید، این زیبایی در خلق آثار درخشان هالیوودی، ممکن نبود مگر با وجود جزئینگریها و تصویرسازیهای قوی نویسنده، شیوه ی قصهگویی صحیح، و در انتها و مهمتر از همه “گامهایی مقتدر در راه ایجاد تغییر فرهنگی”
به نظر شما چه کتابهایی واجد شرایط تبدیل شدن به یک فیلم هستند؟ جه کتابهایی برای ما حکم دنیایی پر از عجایب را دارد، آنچنان که تصاویرش زنده شود؟ نظرات خود را در مورد کتابهایی که به فیلم تبدیل شدهاند در بخش کامنت برای ما و د یگر کتاب دوستان بنویسید.
- مهسا عیوضی
- 1400-04-27
- 93 بازدید