معرفی داستان سه دختر حوا
کتاب سه دختر حوا نوشته الیف شافاک به بررسی جنبههای مختلف روان شناختی و فرهنگی زندگی سه دختر از نقاط مختلف خاورمیانه میپردازد. این داستان سرشار از سیاست، فلسفه، عشق، دوگانگیهای شخصیتی و تنش هایاجتماعی است.
خلاصه داستان
این کتاب روایتگر زندگی سه دختر به نامهای پری، مونا و شیرین است که هرکدام شرایط زندگی متفاوتی از هم دارند. این افراد اتفاقی در دانشگاه آکسفورد کنار هم قرار گرفته و روزگارشان به نوعی با هم پیوند میخورد. داستان از زبان پری که اهل ترکیه است، روایت میشود. پری که میان باور و اعتقادات خود سرگردان است. او نمیتواند درست و غلط بودن چیزی را تشخیص دهد زیرا ایمان برای او مبهم است. در این میان به فردی علاقهمند میشود که جلوه گری از ایمان و باور است که اتفاقات عجیب و غریبی در طول داستان شکل میگیرد.
معرفی نویسنده
الیف شافاک(Elif Shafak) نویسندهای ترک تبار،در اکتبر 1971 در فرانسه متولد شد. او به علت شغل دولتی مادرش به کشورهای مختلفی از جمله اسپانیا، عمان، آمریکا و انگلیس سفر کرده و با فرهنگ و زبانهای مختلف آنها آشنا شد.
الیف مدرک دکترای خود را در رشتهی مطالعات زنان و علوم سیاسی کسب کرد. او علاقهی زیادی به نوشتن داشت. اولین اثر خود را به نام پنهان در جوانی خود خلق و موفق به کسب جایزهی رومی ترکیه شد. این جایزه هر ساله به اسرارآمیزترین رمان ترکیه تعلق میگیرد.
بعد از انتشار اولین اثر خود، رمانهای آینههای شهر در سال 1999، محرم در سال 2000 و کاخ بید در سال ۲۰۰۲ را خلق کرد. این کتابها شهرت وی را زیادتر کردند و سپس او جنجالیترین رمان خود را به زبان انگلیسی نوشت. این کتاب که حرومزاده استانبول نام داشت در سال 2006 منتشر شد. این اثر روایتگر دو خانواده ی ترک تبار و ارمنی است که نسل کشی ارمنی ها توسط امپراتوری عثمانی در جنگ جهانی اول نشان میدهد. این اثر جنجالی از طرف دولت ترکیه به جرم اهانت به هویت ترکی، به دادگاه کشیده شد. این جریانات سیاسی که همزمان با بارداریاش بود، او را به افسردگی دچار و سپس همین خاطرات زندگیاش را در قالب کتاب شیر شاه منتشر کرد. پرفروشترین کتاب این نویسنده، ملت عشق بود که به زندگی عارفانه شمس تبریزی و مولانا پرداخته شده است.
نزدیکی جغرافیایی و تشابه فرهنگ ایران و ترکیه، مهمترین علتی است که آثار شافاک را در کشور ایران پر مخاطب کرده است. گذر از سنت به مدرنیته که یکی از اصلیترین دغدغههای امروزه ایران و ترکیه است سخن میگوید و همچنین روایتگر قصههای زنان و محدودیتهای آنان در اثرهایش است.
الیف شافاک در بخشی از مصاحبهای برای انگیزه نوشتنش میگوید: هرگاه این دنیا به سمت استبداد یا انزوا پیش رود، زنان بیشترین آسیب را میبینند. زنان در کشورهای اسلامی به ویژه ترکیه که من در آن بزرگ شدم، با مشکلات متعددی مواجه هستند و گاه صدای آنها در فضاهای عمومی شنیده نمیشود. میخواستم کتابی بنویسم که بازگو کننده صدای آنها در این جوامع باشد.
این کتاب برای دو دسته افراد بسیار جذاب و خواندنی است
- کسانی که برای حقوق زنان بسیار اهمیت میدهند و مشکلات و محدودیتهای آنها را دردناک شمرده و میخواهند قدمی برای رفع مشکلات آنها بردارند.
- کسانی که دوست دارند خدا، عشق، تنفر، شکست را از دیدگاههای فلسفی و جذاب ببینند و دچار چالشهایی نو و جذاب شوند.
با خواندن این رمان، دیدگاه جدیدی از ایمان و باور بدست میآورید.